Bente, Peter og Niels - I/S Kristensen

 

I starten af 2015 blev vi; min far, mor og jeg, enige om at investere i EasyMink, da vi alle kunne se fordele i at bruge dette system i hvalpetiden. Efter hvalpetid fik jeg overtalt dem til at prøve systemet af i vækstsæsonen også. De har fodret manuelt i 28 år, og kunne derfor sagtens blive ved med dét. De ville dog gerne give systemet et forsøg, med håb om tids- og foderbesparelser. Nu bruger vi det hele året rundt.


I parringstiden har systemet vist sig at være et rigtig godt styringsredskab og det er nemt at flushe tæverne individuelt. Derved undgås unødig opfedning, som man ved manuel fodring let risikerer. Rundt regnet sparer vi dagligt 1,5-2 timer, og Peter vil gerne tilføje, at man kan starte fodringen ved 6-7 tiden og være færdig ved 9-10 tiden, og gå ind til formiddagskaffe med god samvittighed.


Da det er første sæson hvor vi benytter EasyMink 100%, har vi ikke nogle konkrete data på om fodringen har haft indvirkning på størrelsen. Dog er vi ikke i tvivl om at dyrene har kvitteret positivt, da vi bedre kan tilgodese dyrenes individuelle behov.

 Det giver os på mange måder en meget bedre styring og dertil kommer, at vi slipper for manuelt papirarbejde, fordi vi holder systemet opdateret med de daglige registreringer, fx omkring det enkelte dyrs medicinforbrug.